SGR
Verbouwing woning Schilde

Een totaalrenovatie van een residentiële villa uit jaren ’60 te Schilde.

Constructief werden enkele grote ingrepen gerealiseerd om een nieuw totaalconcept te kunnen realiseren. Zo werden binnenwanden gesloopt om meer ruimte en openheid te creëren, waarbij er bijkomend aan de zij- en achtergevels enkele raampartijen werden toegevoegd om een optimale lichtinval te bekomen. Verder werden alle bestaande vloer- en wandbekledingen uitgebroken om het interieur vanaf de bestaande betonplaat opnieuw te kunnen opbouwen

We optimaliseerden het grondplan door de bestaande, aparte ruimtes in de leefzone open te breken voor meer connectie tussen eet- en leefruimte. Een lange functionele kastenwand uit notelaar fineer wordt van de inkomhal doorgetrokken tot in de keuken waarin vestiaire aan inkom zijde, en kolomkasten met koffienis aan keuken zijde geïntegreerd werden. De open keuken wordt vormgegeven door een lang uitgerekt centraal eiland, bekleed met Travertin natuursteen.

Er werd bewust gekozen voor een natuurlijk, maar tijdloos kleurenpallet, in combinatie met wat meer krachtige texturen die in iedere ruimte een afzonderlijke eye catcher vormen. Zo werd beige microtopping en lichte eiken parket doorgetrokken op zowel gelijkvloers als verdieping, maar steeds in combinatie met een uitgesproken natuursteen. De kasten uit notelaar zorgen voor een warm contrast in een voor de rest tijdloos vormgegeven interieurontwerp.

Realisatie: 2023
Maatwerk: PNI projects
Natuursteen: Van Den Weghe
Foto’s: Tijs Vervecken