LC
Appartement Knokke

Voor dit totaalproject van een appartement van 125m² met breed zicht op zee in Knokke Heist was het de wens van zowel klant als ontwerper om de relatie tussen buiten en binnen zo sereen mogelijk te houden, met zo weinig mogelijk contrasterende elementen. Dit resulteert in een homogeen concept waarbij rust en eenvoud primeren door het gebruik van natuurlijke, doch kwalitatieve materialen.

Als hoofmateriaal is er gekozen voor een licht eiken houtfineer met verticale nerf welke gecombineerd wordt met een brutere tekening in de keramische steen en speelse combinatie van kleuren in de terrazzo steen.

De keuken is opgevat als één groot meubelblok met geïntegreerde zitbank en keukeneiland. Eyecatcher in deze ruimte is de achterwand uit verticale houten lamellen die extra dynamiek geven aan een anders neutrale wand. Dit concept trekt zich door in beide slaapkamers, met focus op de master bedroom waarin het bed mee is ingewerkt in een massief houten meubel welke doorloopt tot in de master bathroom.

In de kinderbadkamer is gekozen voor een inloopdouche bekleed met microtopping in een natuurlijke look in combinatie met een terrazzo wastafelmeubel met verschillende kleurvlokken die refereren naar de veelzijdigheid aan schelpen en stenen op het strand.

Een unieke en op maat gemaakte pivotdeur uit natuurlijk staal met messing coating bevat een vakwerk met verschillende glassoorten. Hierdoor krijgt het appartement een unieke en klassevolle uitstraling welke wordt doorgetrokken in de andere messing accenten zoals kraanwerk, spoelbak en de blind bevestigde legger in spatwand keuken.

Realisatie: 2019
Uitvoering: De Maatwerker
Foto’s: Cafeïne