DBO
Totaalrenovatie hoeve Putte

Eerste fase van een totaalrenovatie van een 18e eeuwse vierkantshoeve te Putte. Het gebouw met de eet – en leefruimtes wordt als eerste aangepakt met als doel een meer open, licht en functioneel plan te realiseren. Zo werd de scheidingsmuur tussen keuken en diensteninkom verwijderd om de ruimte vergroten en daglicht binnen te trekken. Ook werd de binnengevel ter hoogte van keuken en eetkamer voorzien van een nieuw groot glaspartij om connectie met de binnenkoer en aankoppelende tuin te optimaliseren. Een centraal keukeneiland van 5,5meter uitgevoerd in zwart eikfineer en kwartsiet werktablet vormt het kloppend hart van de woning waarrond circulatie naar de aanliggende ruimtes en binnenplein mogelijk is. Het andere gebouw en het binnenplein zullen in een latere fase aangepakt worden.

Oplevering: 2019